Veteranen og rekrutten - 30 år i Fountain House

Fountain House har rundet 30 år, og kun få har været med helt fra starten. Nogle siger, at han var her før, Fountain House blev til, eller at Fountain House er bygget rundt om ham. Uanset hvad så har Per Bo været med fra starten og er her endnu.

Derimod har vores leder, Mogens Seider, blot fire år på bagen. Og Per Bo har naturligvis bemærket, at huset har fået en ny leder.

”Der er kommet nye boller på suppen”, siger Per Bo. ”Før Mogens kom til, havde vi medlemmer en tendens til at hænge mere ud i huset og drikke kaffe. Nu bestiller vi noget, og det er godt. Huset er jo ikke et værested, men et frivilligt arbejdsfællesskab.”

”Jeg håber, at det er udtryk for, at de mennesker, der bruger vores hus, får noget meningsfuldt ud af de arbejdsdage, de lægger i huset,” tilføjer Mogens med et skævt smil.

 Fandt kærligheden i sit liv

”Per Bo har været her i 30 år, og det er en dejlig historie,” siger Mogens. ”Normalt ønsker vi for vores medlemmer, at huset bliver en mellemstation i deres liv – en platform til at komme videre. Per Bos forløb
er anderledes, og det skal der være plads til.”

Per Bo er den første mand på fortet hver morgen, når huset åbner. Og han hilser alle, der kommer gennem døren, varmt velkommen.

”Det er dejligt, at jeg har noget at stå op til hver morgen,” fortæller Per Bo. ”Fountain House fylder rigtig meget i mit liv, og jeg har fundet mit livs kærlighed, Heidi, i huset,” fortæller han smilende.

Huset vender sig ud mod verden

Per Bo har også bemærket, at der sker flere ting i huset, efter Mogens har taget over.

”Vi har både holdt gadefest for Østerbro og salonmiddag for erhvervslivet i København,” fortæller Per Bo.
”Den slags skete aldrig førhen.”                                                              

”Vi har i den tid, jeg har været leder, arbejdet for at åbne vores døre mere op. Hvis man er borger i København, skal man ikke bare leve i Fountain House. Man skal ud og bruge byen for at bygge bro og
skabe sammenhæng i livet,”
siger Mogens.

Uanset hvor meget Fountain house åbner sig mod dets omverden, har Per Bo kun ét at tilføje: ”Du kan
ændre Fountain house lige så tosset du vil, men du kan nok ikke rokke særlig meget ved mig.
Jeg forbliver for evigt den samme. Og jeg bliver her til, jeg ikke kan slæbe mig selv herover længere!”