Fra København til Brisbane

I oktober deltog Fountain House i den internationale klubhuskonference i Amsterdam for Fountain Houses over hele kloden. Marie, studerende fra Bogstøtten, deltog som en blandt flere for Fountain House i København.

En model i udvikling

I Fountain House i København har vi løbende fokus på, hvordan vi holder fast i at være et klubhus inden for de samfundsmæssige rammer, der omgiver os. Udvikling af en klubhusmodel, der kan tilpasses
de enkelte lande, var temaet for årets klubhuskonference.

”Det blev tydeligt for mig, at vi ligner hinanden meget på tværs af husene og nationalitet. Og samtidig er der plads til at være forskellige. Det var stærkt at se, at alle kom med en stolthed over netop deres Fountain House,” fortæller Marie. 

Den stolthed bar Marie også med sig på konferencen. Marie blev i 2014 uddannet bibliotekar med støtte fra Bogstøtten. I dag er hun i praktik på et skolebibliotek.

”Jeg holdt et oplæg om den dynamik, det giver at have et studiemiljø som Bogstøtten i et Fountain House. Det er fantastisk, at min baggrund som psykisk sårbar kan komme i spil på en positiv måde på sådan en konference. At min tid i Bogstøtten ikke bare er en parkeringsordning, til jeg kommer i arbejde, men at jeg faktisk kan bidrage med noget værdifuldt.”

Grænseløst fællesskab

”Fælles for klubhusene på tværs af grænser er det humanistiske menneskesyn. Her ser man ikke på diagnosen eller de sociale problemer – her ser man på det menneske, der kommer ind ad døren,” fortæller Marie.

Samarbejde på tværs af grænser var også i fokus på konferencen. ”Vi har fx lovet at hjælpe et nyt klubhus i Brisbane med de udfordringer, der kan være som nyt klubhus. Det er en fornøjelse at blive inspireret og kunne inspirere andre,” siger Marie. 

Af Fountain House, 2017