Historien om Fountain House

Fountain House ligger over hele verden. Et af husene ligger på Østerbro. Velkommen til!

Vi er et rehabiliteringssted for mennesker med psykiske lidelser, der gerne vil være del af et fællesskab med fokus på bedre tilknytning til arbejdsmarkedet eller til studierne. Her kan mennesker med særlige behov opbygge en tryg og stabil hverdag, og vi rækker ud i samfundet med partnerskaber og projekter.

Vi har erfaringer fra hele verden – erfaringer, som ligger langt tilbage. Fountain House-modellen kan spores tilbage til 1940'ernes New York, hvor en gruppe tidligere psykiatriske patienter dannede en klub, der skulle støtte patienter i udskrivelsesfasen. I 1950'erne og 1960'erne blev socialarbejdere tilknyttet husene, der også blev arbejdssteder for mennesker med psykiske sygdomme.

I løbet af 1990'erne kom klubhusene til Skandinavien og England. I 1994 blev International Centre for Clubhouse Development (ICCD) oprettet. Via ICCD lavede man et sæt retningslinjer, som gælder for alle klubhuse verden over. Retningslinjerne skal sikre, at et klubhus er et sted, som yder respekt og muligheder til medlemmerne.

Download retningslinjerne her.

Fountain House kom til Østerbro i 1986
Og vi skriver stadig historie. Du kan blive en del af vores historie - vi glæder os til at se dig!

Andre huse i Danmark:
Regnbuehuset i Tåstrup
Kildehuset  Fountain House i Ålborg
Enggården  i Thisted
Fontænehuset Frederikshavn
Fontænehuset Furesø i Værløse
Fontænehuset Bornholm i Svaneke