Fountain House summede af liv, da der mandag eftermiddag d. 24. februar var fernisering i Ungehuset Fontana. Her åbnede en kunstudstilling, som er lavet af de unge på værkstederne keramik og billedkunst. Der var også musikalske indslag fra musikholdet, hvor de unge spillede og sang forskellige numre.

Fremmødet var stort, og der deltog både folk fra huset samt venner og familie. Underviser i kreaværkstedet, Shila, bød velkommen og takkede alle og særligt de unge for at deltage. ”Overskriften for udstillingen er fællesskab. Her lader vi mangfoldigheden blomstre”, sagde hun i talen og udtrykte stor begejstring for de unges arbejde, hvor de både udvikler sig kreativt og personligt.

Udstillingen og musikken er resultatet af de seneste måneders arbejde i værkstederne. Der blev både præsenteret keramik i alle mulige former samt malerier, tegninger og collager. I loungen var udstillet alle de færdige værker, mens værkstedet var en blanding af færdige ting og projekter, der stadig er undervejs.

Melanie er medlem af Ungehuset Fontana og deltager på keramikholdet, og hun kan godt lide, at de i værkstedet haft frie tøjler. ”Det er det fede ved det her værksted, at man bare kan komme og lave, hvad man har lyst til”, siger hun.

Musikholdet fremfører ”Hurricane” med et væld af forskellige instrumenter.

Efter at gæsterne var godt forsynet med snacks og drikke og havde gået rundt og kigget på udstillingen, stillede musikholdet sig op for at spille tre numre. De kom med deres egne fortolkninger af ”Hurricane” af Neil Young, ”Fifty ways to leave your lover” af Paul Simon og ”Sunny afternoon” af The Kinks. Ifølge bassisten Robert er Fontana et godt sted at få en god hverdag. ”Det har været en måde for mig at strukturere min hverdag og have noget at stå op til”, siger han og understreger, at alle er velkomne på musikholdet. Alexander er også på musikholdet, hvor han spiller guitar, og for ham er det dejligt at dyrke sin interesse i et fællesskab med andre. ”Jeg er lige kommet med og er allerede nu med til at spille koncert. Det er fedt ”, siger han og smiler.

Nåede man ikke forbi til ferniseringen, er der stadig mulighed for at se nogle af værkerne i loungen.

Ida