16 kunstnere fra Ungefællesskabet Fontana og Aftenskolen Fountain House udstillede i weekenden på salgs- og kunstmessen Art Nordic 2022.

Leder af Fountain House København Maria Clemensen fortæller:
Fountain House stiller ikke krav, men skaber rammer for nye udfoldelsesmuligheder og nye fællesskaber. Fountain House er et trygt hus, hvor mennesker med psykiske lidelser eller mental mistrivsel kan finde sig selv. Til daglig er Fountain House også en lukket verden for det omgivende samfund, fordi en del af præmissen er, at man her kan være i fred. Netop derfor er det en helt særlig stolthed og glæde for os og især naturligvis for vore talentfulde unge kunstnere, at de på Art Nordic har fået mulighed for at træde ud i verden og vise deres værker frem offentligt.

Og ikke nok med det: Alle tre dage på Art Nordic var en flok unge kunstnere og underviser Ania Nørgaard i sving på standens live værksted, som var modelleret over arbejdslokalet i Fountain House. En del af de udstillede værker kom imidlertid ikke med hjem til Østerbro, hvor Fountain House har til huse. De blev solgt til gæster på Art Nordic.

Til at købe og tage med var også den flotte farvelægningsbog Tegninger for livet med i alt 26 tegninger af 20 unge kunstnere, der inviterer læsere eller brugere af bogen til selv at dykke ned i det kreative materiale og lægge farver på tegningerne eller måske tegne videre på dem. Farvelægningsbogen er produceret af Fountain Houses grafiske værksted Grafix, som er en socialøkonomiske virksomhed, der beskæftiger psykiske sårbare unge.

1000 tak til de mange mennesker, der har lagt sjæl og kræfter i dette projekt og til Rotary København Nord for økonomisk hjælp til at gennemføre til udstillingen.

Video: Peter Bergstedt
Foto: Olle Thorup