Fountain House i Teglværksgade har modtaget en bevilling på 350.000 kr. af den filantropiske forening Realdania til at udarbejde arkitekttegninger af en renovering af ejendommen. Renoveringen skal forbedre mulighederne for at hjælpe husets medlemmer tilbage til et aktivt og meningsfuldt liv samt åbne huset op som et mødested for lokalområdet. Det er sket med frivillig hjælp fra Rotary København Nord.

Realdania har doneret penge til første del af et projekt, hvor Arkitektkontoret WERK  i samarbejde med husets brugere og medarbejdere, skal komme med et bud på, hvordan Fountain House’s ejendom i Teglværksgade kan renoveres.

Målsætningen er en istandsættelse af den gamle bygning samt en arkitektur, der understøtter den faglige indsats og skaber nye tilbud til de psykiske sårbare medlemmer for at styrke deres recovery-proces og give dem mod på og nye muligheder for at komme i arbejde.

Samtidig er det hensigten at dele af huset skal åbnes op og blive et mødested for lokalområdet.

– Vi vil gerne inddrage lokalmiljøet og civilsamfundet til gavn for både borgerne og vores medlemmer, om det så er via kunstudstillinger, musikoptrædener eller byde studerende ind til frokost fra vores kantine, eller åbne nye socialøkonomiske virksomheder. Den her bevilling giver os muligheden for at få beskrevet de drømme vi har for fremtiden, siger direktør i Fountain House, Mogens Seider.

Hjulpet på vej af Rotary
Projektet er kommet på benene ved hjælp af frivillige kræfter fra Rotary-klubben København Nord, der normalt hører til ved DFDS Oslobåden. Her har flere af klubbens medlemmer bidraget med deres faglige kompetencer, så indledende dialog og udarbejdelse af prospektet er blevet realiseret.

 Når arkitekttegningerne er på plads, skal vi have penge til at udvikle Fountain House lokaliteterne i en mere tidssvarende stand og endnu mere i retning af at omfavne medlemmerne som beskrevet af Mogens Seider og dermed fortsat være det ”Villa Villakulla” for medlemmerne, som de stortrives i i dag, siger Søren Mølby Henriksen, der er medlem af Rotary København Nord.

Fountain House er en selvejende institution og beskæftiger aktuelt 25 hel- eller deltidsansatte og modtager årligt ca. 10 mio. kr. i driftstilskud fra Københavns Kommune.

Fonden Fountain House består af seks afdelinger: Ungehuset Fontana, Fontanaskolen – STU, Bogstøtten, Kernehuset, Grafix og Aftenskolen i Fountain House. Tilsammen seks ben, som sikrer, at flest mulige kan vende tilbage til arbejdsmarkedet, studiet og deres relationer.

Læs også artikel i ØsterbroLIV