I samarbejde med PsykInfo inviterer Aftenskolen i Fountain House til filmvisning af dokumentaren “De pårørende”. Instruktør Vibe Mogensen deltager i den efterfølgende talk og debat sammen med gruppeleder Lene E. Karlsson fra Bedre Psykiatri og den pårørende Hanne, der begge medvirker i filmen.

Når mennesker bliver ramt af psykisk sygdom eller alvorlige psykiske problemer, er støtte og opbakning fra netværk og familie ofte afgørende. Men tit står de pårørende selv i løbet af kort tid med store udfordringer eller belastninger. De risikerer selv at knække.

De pårørende er med andre ord en gruppe, der ofte bliver overset, og med dette arrangement ønsker PsykInfo og Aftenskolen i Fountain at give plads til de pårørendes historie og at nedbryde fordomme om psykiske sygdom og psykiske problemer.

Det er så vigtigt, at der er hjælp og viden til de pårørende at hente. Når nogen rammes af psykisk sygdom, er det tydeligt, at det er hele familien, der rammes. Ligesom med al anden sygdom. Men der mangler stadig forståelse, når det drejer sig om psykisk sygdom. I filmen møder man fx en af de pårørende forældre, der mister sit arbejde, da hun fortæller, at hendes barn er ramt af psykisk sygdom. Der er stadig arbejdspladser, der har så lidt indsigt i, hvad den konsekvens har for et menneske, der i forvejen er ramt af den smerte, der følger med psykisk sygdom, fortæller Henriette Norre Bundgaard, leder af Aftenskolen i Fountain House.

Fremover vil Aftenskolen også mindst én gang om året have fokus på pårørende ved et af sine debatarrangementer.

Filmen “De pårørende” vises i Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K. Efterfølgende er der talk og debat med instruktøren og to medvirkende i filmen. Det hele foregår torsdag, d. 14. oktober, kl. 16.30 – 18.15.

Køb billetter på Cinematekets hjemmeside

”De pårørende” er en del af programmet for festivalen Don’t Fear The Weird, der løber af stablen i Cinemateket 12.-14. november 2021.