Kære medlemmer af Fountain House

Regeringen har besluttet, at offentlige institutioner, der ikke varetager kritiske funktioner, skal forblive lukkede til og med 10. maj. Det gælder også Fountain House.

Vi fortsætter med de forskellige kontaktmuligheder og mindre udendørs aktiviteter, som allerede er i gang. Som personale er vi meget optagede af, hvordan vi bedst beholder kontakten med medlemmer – selv om det foregår under andre former end normalt.

Nedenfor lister vi de kontaktformer og aktiviteter, som er i gang. Derudover har vi udvidet med flere virtuelle grupper, ligesom vi vil opfordre jer til at se på Aftenskolen katalog – måske er der et kursus, man kan bruge.

Vi er også ved at undersøge muligheden for, at man kunne mødes i en lille gruppe med god afstand for at tale hverdagen igennem, men vi sætter ikke noget i gang endnu, da vi selvfølgelig skal overholde myndighedernes retningslinjer.

Lige nu forholder vi os til, at man på det sociale område og sundhedsområdet kun holder kritiske funktioner åbne. Myndighederne skriver også:

Alle indendørs offentlige kulturinstitutioner, folkekirkens kirkebygninger og aktiviteter i sognegårde mv., lokaler tilhørende trossamfund, biblioteker, fritidstilbud og lignende indendørs aktiviteter er siden den 13. marts 2020 blevet lukket. Lukningen forlænges, så den indtil videre løber til og med den 10. maj 2020.

Mail og telefon:
Vi er fortsat ved telefonerne alle hverdage kl. 10-14. Du kan ringe på hovednummeret eller enhedernes mobilnumre. Du kan også sende en sms eller en mail. Vi vil også bestræbe os på selv at være opsøgende og tage kontakt til dig. Nogle medarbejdere afholder restferie i øjeblikket, så vi kan være helt klar, når vi åbner igen, og vi vil derfor vikariere for hinanden på telefonerne.

Du kan maile på fh@fountain-house.dk eller ringe på:
Hovednummeret: 39 16 09 10
Cafeen: 40 44 09 19
Fontana: 53 26 62 98
Kontor: 61 43 98 51
Aftenskolen/Henriette: 42213478
Mogens: 40 31 02 10
Maria: 23 10 81 96
Bogstøtten: Send en mail og aftal at blive ringet op.

Aktiviteter omkring Fountain House:
Mogens fortsætter med at servere coffee to go mandag, onsdag og fredag kl. 10-12.

Bettina vil også fortsat stå for afstandsgymnastik til musik mandag, onsdag og fredag kl. 10.30 på parkeringspladsen.

Det vil også fortsat være muligt at købe en sund og billig frokost to go onsdage og fredag i tidsrummet kl. 11-12.

Andre aktiviteter:
Aftenskolen:
Som mange sikkert ved, starter næste sæson i Aftenskolen op med fjernundervisning. Alle anbefalinger i denne tid lyder, at man skal bevare en struktur, og at man skal holde sig i gang både fysisk og mentalt. Man skal sørge for at få noget meningsfuldt indhold i sin hverdag og gøre noget, der gør en glad. Vi anbefaler, at du går ind på Aftenskolens hjemmeside og ser, om der ikke er noget inden for din interesse, som kunne være med til at gøre netop dette.

Du tilmelder dig som normalt via Aftenskolens hjemmeside. Alle kurser er i øvrigt sat ned med næsten 50% i denne tid. Inden kursusstart modtager du instruktioner fra underviseren om, hvordan det fungerer med fjernundervisningen. Der er tænkt i nemme digitale løsninger, så ALLE kan være med! Og der vil desuden være uddeling af materialer til brug på de kreative hold.

Mon ikke de fleste kan finde noget i Aftenskolens spændende program, der både vil være meningsfuldt og kan skabe glæde?

Fountain Houses virtuelle filmklub
Her snakker vi film én gang om ugen: torsdag, kl. 13. Hver uge en ny film.

Christian fra Fontana bestyrer filmklubben og melder ud på Facebook i starten af ugen, hvilken film, vi ser. Filmen ser du hjemme hos dig selv på Filmstriben – Bibliotekernes gratis filmtilbud. Du skal bruge en internetforbindelse og oprette dig som bruger på Københavns Biblioteker (eller den kommune, du bor i).

Filmklubben er åben for alle medlemmer af Fountain House, og det virtuelle møde sker via Discord. Du kommer på Discord ved at melde dig til Fountain House på Discord, læs vejledningen i seneste nyhedsbrev.

Den første film, vi skal se er, The Shawshank Redemption, på dansk ”En verden udenfor”. Stephen King og Frank Darabonts basker fra 1994 blev nomineret til 7 Oscars og er ofte blevet omtalt som verdens bedste film. Lad os se, om der er noget om snakken!

Det ugentlige møde i filmklubben varer som udgangspunkt en times tid, og du skal være så velkommen til at være med.

Udover selve samtalen har filmklubben hver uge to opgaver:

  • Den første er at skrive en anmeldelse af filmen og give ”springvand” (stjerner).  Anmeldelsen bliver lagt på Betablokken, så andre medlemmer kan have glæde af den.
  • For det andet skal vi vælge en film til næste gang. Tre forskellige bliver forslået, men der er også plads til et wildcard. Vi ser fortrinsvis film, der har noget på sinde eller betragtes som filmhistoriske.

Vi glæder os til at se dig på skærmen:-) Første gang er torsdag den 16. april.

Virtuel coronagruppe:
Mogens og Mads inviterer til virtuel gruppesnak om livskvalitet og hverdagen i en coronatid via Discord. Mogens giver en melding om tidspunktet på Facebook – det bliver en dag i næste uge. Ligesom til filmklubben skal du koble dig på Fountain House på Discord, læs vejledningen i seneste nyhedsbrev. Hvis du har svært ved at få Discord til at virke, så skriv til Jakob IT på jjhh@fountain-house.dk. Så vil Jakob kontakte dig og hjælpe dig med at komme på.

Anden hjælp:
Advokat Nikolaj Juhl Hansen, der er ven af huset og aktiv i Rotary København Nord, tilbyder gratis juridisk bistand til medlemmer af Fountain House, der oplever juridiske problemstillinger som følge af coronakrisen. Det kan fx handle om samværsregler og aftaler omkring børn. Kontakt i første omgang Mogens, som så formidler kontakten til Nikolaj.

Peer-linjen er et team af mennesker med erfaringskompetencer, der stiller deres viden og erfaringer til rådighed for andre psykisk sårbare og deres familier. Mange har glæde af at tale med en ligesindet om angst og usikkerheder eller noget helt tredje i denne krisetid.

Erfarne peers er klar alle ugens syv dage mellem 12 og 18 og tilbyder støttende samtaler. Peer-linjen sparer, spejler og guider – og guider også videre til andre tilbud, hvis der er behov for det. Du booker en samtale på Facebook, som også er en side, hvor du kan finde et virtuelt fællesskab.

SIND’s Landsdækkende Telefonrådgiving tilbyder gratis og anonym hjælp alle hverdage kl. 11-22 og søn- og helligdage kl. 17-22. Ring 70 23 27 50 for at få hjælp.

Fremadrettet i Fountain House:
Vi kan allerede nu indstille os på, at når vi på et tidspunkt begynder at kunne åbne huset langsomt op igen, så vil vi skulle være mere opmærksomme på hygiejnen og være rigtigt gode til at blive hjemme, hvis man føler sig det mindste sløj. Måske kommer vi også til at leve med mere afstand og små forsamlinger i lang tid, men det må vi lave en plan for, når vi får flere meldinger fra sundhedsmyndighederne.