En ”sjælevarmer” er som regel en slags sjal til at lune sig ved. Men her og nu er det navnet på den drik, cafeen i Fountain House hver uge serverer for husets medlemmer. Drikken – fx krydret solbærsaft eller hyldeblomst – kan man få gratis ved vinduet mandag, onsdag og fredag kl. 13-13.30. Og som billedet viser, er den hurtigt blevet populær.

Om mandagen tager vi ”sjælevarmerne” med på en gåtur i mindre grupper. Der er afgang fra Fountain House kl. 13.10.

De to initiativer, ”sjælevarmere” og gåture, er sat i verden for at styrke det udendørs samvær i en tid, hvor de skærpede restriktioner, der skal begrænse smitte med Covid-19, levner plads til færre mennesker inde i huset, og hvor mange naturligt nok er bekymrede for at mødes indendørs.

Og flere ting er på tegnebrættet: Vi er ved at indhente tilbud på etablering af en markise ved cafeen og på uderum med halvtag, telt, hynder mv. Og så er vi i dialog med en lokal café og bageri om økologiske snacks til gåturene.

De nye faciliteter giver husets medlemmer mulighed for at dele hverdagens erfaringer i små grupper og holde fast i de livsvigtige relationer, der skal bære os gennem denne alvorlige sundhedskrise.

Fountain House sender en varm tak til Tømmerhandel Johannes Fogs Fond, som har støttet de nye intiativer økonomisk.