I glasgangen mellem Fontana og hovedbygningen i Fountain House, møder man ofte unge mennesker fra Fontanas kreative undervisningshold. Jeg har fået lov at skrive lidt om kunstholdet og den aktuelle udstilling, der pryder væggene her. I det spraglede og farverige krealokale er aktivitetsniveauet fortsat højt, trods udendørs minusgrader i februar og den krævende Corona-situation her i 2021.

Underviser Ania Nørgaard tager imod mig og har indvilget i at fortælle lidt om den holdets aktuelle udstilling, der er blevet bygget op henover vinteren, i glasgangen og i loungen, og nu så småt er klar til en officiel indvielse.

12 unge mennesker ml. 20 og 30 år udstiller aktuelle værker. Der er brugt forskellige medier, fra monteret fotografi, collage, akrylmaling, tusch og vandfarve for at nævne nogle. Og niveauet er højt.

Ania fortæller, at situationen med Corona også påvirker gejsten blandt de unge. Før Corona var holdet langt med planer om at finde et egnet udstillingslokale udenfor Fountain House. Corona har som for så meget andet betydet, at planerne er udsat. Produktiviteten er dog fortsat høj blandt de unge. Omkring 20 personer er tilknyttet undervisningen med Ania. Dem der har lyst og overskud mødes tre ugentlige dage ml. 10 og 14.  I dag er de inklusive Ania fem i lokalet, og det er meget typisk, fortæller Ania. Det er udover den aktuelle udstilling i Fountain House også blevet til et mal-selv hæfte, med meget fine tegninger af holdets deltagere, der kan farvelægges. Hæftet er i øvrigt trykt i husets egen socialøkonomiske virksomhed Grafix.

For Ania har det stor værdi at kunne undervise i kreativitet og billedkunst. Hun kender fra sit eget liv vigtigheden af at holde sin kreative åre ved lige, ikke mindst hvis man også må kæmpe ekstra med sine sårbare sider. Kreativitet og det at udtrykke sig kunstnerisk eller musisk er ganske enkelt helende og et enestående redskab for enhver.

Udstillingen er stort set klar til at gå på opdagelse i, og det er oplagt for enhver, der har sin gang i Fountain House, at kigge forbi de smukke inspirerende værker, der fylder væggene i loungen og i glasgangen. Ania og holdet håber at kunne fejre udstillingen med en lille forårsfernisering.

Er man interesseret i at deltage i Ungehuset Fontanas tilbud, som udover billedkunst også rummer musik og sammenspil, samt ellers i øvrigt at få adgang til arbejdsfællesskabet i Fountain House og fx Aftenskolens mange kursustilbud, kan man henvende sig telefonisk til Fountain House og høre om mulighederne for at blive introduceret til huset.

Der er også mulighed for at komme til planlagt introduktion for nye medlemmer mandag kl. 10 i ulige uger og onsdag kl. 14 i lige uger.